2007-02-13

Öppet Öländskt Hus - fast på ett nytt sätt!

Tekniken utvecklas och vi med den. På byggnadsvårdsdagarna 2005 höll stadsarkitekten Johan Lunde en föreläsning med titeln Modernt liv i ett gammalt hus.

Att leva i och älska gamla hus behöver allså inte betyda att man inte är öppen för nyheter. Det viktigaste är att det är roligt och att det inte gör skada (visdom från byggnadsvårdaren Sten Nilsson i Halland)

Det här är ett försök att testa om vår gamla blogg kan fungera som ny hemsida för Nätverket Ölandska hus. Fördelarna är flera:
  • alla medlemmar i nätverket kan skriva och publicera egna inlägg. Kontakta först info@olandskahus.se för att få inloggningsrätt.
  • vem som helst kan kommentera dessa inlägg utan att behöva logga in
  • man kan lägga upp "standard"-poster, av typ "efterlysningar", "öländska aktiviteter"
Nätverket har alltid tillämpat en bred tolkning av begreppet byggnadsvård. Det handlar alltså inte bara om linoljefärg och dymlingar utan också om miljön runt huset och människorna som bott här, dvs husets historia. Här på bloggen går vi ytterligare ett steg. I ett försök att knyta samman människor med samma intressen vill vi att detta också skall fungera som en mötesplats där man kan ge tips om aktiviteteter, bra böcker, fina utflyktsmål etc, dvs allt som gör livet ännu trevligare och roligare.
Vår hemsida - www.olandskahus.se - kommer att finnas kvar under en övergångstid. Där kan du som ännu inte är medlem i föreningen anmäla dig och där kan du hitta en del fasta uppgifter som inte förändras så ofta.

Inga kommentarer: